Kanapki, które sprawdzą się o każdej porze roku. Proste, szybkie, ale efektowne i smaczne. Przygotowane na małych kromkach bagietki sprawdzą się również jako imprezowe przekąski. Połączenie surowej szynki, roszponki (lub rukoli), suszonych pomidorów - pyszne! Polecam :)
Składniki:
- wiejska ciabatta
- majonez
- prosciutto
- roszponka
- suszone pomidory w oliwie
- kapary
- twardy ser typu parmezan/pecorino/litewski Dziugas
Ciabattę smarujemy cienko majonezem, kładziemy plaster szynki, kilka listków roszponki, pokrojone
w cienkie paski suszone pomidory. Posypujemy kaparami i startym serem. Można skropić delikatnie oliwą.
w cienkie paski suszone pomidory. Posypujemy kaparami i startym serem. Można skropić delikatnie oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz