Wariancja na temat kanapek. Zrolowane na plackach typu "wraps". Idealnie sprawdzą się jako śniadanie, a owinięte w papier i przewiązane sznurkiem (jak na zdjęciu) można łatwo zapakować jako przekąskę na piknik.
Składniki:
- 2 pełnoziarniste placki typu "wraps"
- majonez lub sos czosnkowy
- sałata lodowa
- świeży ogórek
- pomidor
- czarne oliwki
- szynka czosnkowa
- starty żółty ser
Placki smarujemy majonezem lub sosem czosnkowym. Układamy na nich porwane liście sałaty,ogórka pokrojonego w podłużne paski i półplasterki pomidora. Układamy na każdym placku 2 plastry szynki, posypujemy startym żółtym serem i czarnymi oliwkami pokrojonymi w plasterki. Zwijamy tortille w rulon i przekrajamy ukośnie na pół. Można ewentualnie pokroić na małe kawałki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz