niedziela, 15 czerwca 2014

Kanapki z prosciutto, roszponką i suszonymi pomidorami


Kanapki, które sprawdzą się o każdej porze roku. Proste, szybkie, ale efektowne i smaczne. Przygotowane na małych kromkach bagietki sprawdzą się również jako imprezowe przekąski. Połączenie surowej szynki, roszponki (lub rukoli), suszonych pomidorów - pyszne! Polecam :)

Składniki:
  • wiejska ciabatta
  • majonez
  • prosciutto
  • roszponka
  • suszone pomidory w oliwie
  • kapary
  • twardy ser typu parmezan/pecorino/litewski Dziugas
Ciabattę smarujemy cienko majonezem, kładziemy plaster szynki, kilka listków roszponki, pokrojone
w cienkie paski suszone pomidory. Posypujemy kaparami i startym serem. Można skropić delikatnie oliwą. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz