Kiedy zwykła kanapka na śniadanie staje się nudna, czas na pastę kanapkową! Na pierwszy ogień najpopularniejsza pasta jajeczna. Z braku majonezu w lodówce powstał przepis na pastę w wersji light - z jogurtem naturalnym. Równie dobra, a zdrowsza i mniej kaloryczna. Pysznie smakuje na kromce razowego chleba ze słonecznikiem i z plastrem pomidora.
Składniki (dla ok. 3 osób)
- 5 jajek
- pół pęczka szczypiorku
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- szczypta curry
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy ze skorupek i bardzo drobno siekamy. Przekładamy do miski razem z posiekanym szczypiorkiem. Dodajemy ok. 3 łyżek jogurtu (koniecznie gęstego) i mieszamy, by uzyskać konsystencję pasty. Doprawiamy solą, pieprzem i curry do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz