wtorek, 28 lutego 2012

Omlet z łososiem i rukolą



Pomysł na śniadanie do wykorzystania, kiedy mamy rano trochę więcej czasu. Przepis Tomka Woźniaka z miesięcznika Kuchnia: "Śniadanie prawie jak u Tiffany'ego" :) + moje niewielkie modyfikacje.



Składniki:

  • 3 jajka
  • łyżka masła
  • pół łyżeczki przyprawy typu vegeta lub sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki kremowego twarożku
  • garść rukoli
  • 50g wędzonego łososia
  • 2 łyżki tartego parmezanu

Jajka roztrzepujemy, dodajemy przyprawy, podsmażamy na maśle. Kiedy lekko się zetną, układamy małe porcje twarożku i porwanego na małe kawałki łososia. Smażymy kilka minut na małym ogniu pod przykryciem.  Przekładamy omlet na talerz, posypujemy rukolą i startym parmezanem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz